Hola pares i mares de la classe dels Blaus!
Com ja sabeu, aquí a Mainada ja fa anys que portem a terme el Aprenentatges Primerencs. Un dels principals objectius és el d’afavorir el potencial que l’infant porta en néixer.
Nosaltres treballem aquesta estimulació a través dels Bits que són imatges, l’audició musical i el programa físic. Avui us volem parlar dels Bits, què són i per què els fem.
Aquesta manera de presentar la informació als infants va ser creada per Glenn Doman, un fisiòleg nord-americà. Es tracta de mostrar informació visual i auditiva de forma ràpida mitjançant targetes d’informació que contenen, paraules, imatges, formes, colors…
Està comprovat que els estímuls curts són més eficaços que els llargs, per tant els Bits es mostraran de manera ràpida, repetits en varies sessions curtes i amb alegria per atraure l’atenció i motivació.
Els nens i nenes aprenen d’aquesta manera, sense adonar-se’n, s’engresca i mostren curiositat, això els ajudarà a desenvolupar i ampliar el llenguatge, el vocabulari, la memòria i l’atenció. El fet de reforçar la capacitat visual i auditiva els serà útil en el futur, ja que les bases on es consoliden els aprenentatges seran fortes i sòlides.
A la nostra classe passem els BITS cada dia. Ens agrada anar a buscar la capsa, seure correctament al terra i concentrar-nos per veure i escoltar el passi i l’audició musical de després. L’audició és una peça més o menys curta de música clàssica que anem canviant cada quinze dies que ens relaxa i ens prepara per la resta del matí o la tarda, afavorint d nou l’audició, l’atenció i la concentració.
Espero que us agradin les nostres fotos, en les que se’ns veu ben concentrats, mentre escoltem molt atents com la Nàdia ens ensenya els bits!
[cs_divider cs_divider_style=”small-zigzag” cs_divider_backtotop=”no” cs_divider_height=”1″]
[cs_column column_size=”1/3″ ] Nàdia[/cs_column]